Over Toyotomi

Sinds 1949 heeft de Japanse onderneming Toyotomi een prominente positie in de automobielsector verworven. Gevestigd in Nagoya, is Toyotomi uitgegroeid tot een van ’s werelds grootste fabrikanten van verwarmingstoestellen en een vooraanstaande leverancier van airconditioners en warmtepompen.

TOYOTOMI
Pionier van mobiele verwarmingtoestellen

Als fabrikant van de Zibro-petroleumkachels met het innovatieve concept van een kachel met dubbele verbrandingskamer, heeft Toyotomi al vroeg gekozen om energiebesparing centraal te stellen in hun onderzoeks- en ontwikkelingsaanpak. Door voortdurende verbeteringen in de prestaties van hun producten en de integratie van nieuwe technologische innovaties, waaronder de dubbele verbrandingskamer, het elektronische “laser” brander systeem en de adaptieve “fuzzy logic” regeling, blijft Toyotomi zich inzetten om wereldwijd tientallen miljoenen consumenten de oplossing te bieden voor al hun verwarmings- en koelingsproblemen. Al meer dan 75 jaar toonaangevend in de ontwikkeling van innovatieve verwarmingssystemen.

Toyotomi producten zijn wereldwijd verkrijgbaar via een sterk, zeer effectief en kwalitatief netwerk van distributeurs, die de volledige Japanse markt, Noord- en Zuid-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Zuidoost-Azië bestrijken.

Sinds 2014 wordt de Japanse groep Toyotomi Co., Ltd. rechtstreeks vertegenwoordigd in Europa door een eigen overzeese dochteronderneming in Nederland, die belast is met de coördinatie en uitbreiding van de verkoop- en serviceactiviteiten in Europa.

Toyotomi Co., Ltd. Groep in cijfers:

Sinds 2015 werden verschillende bijkomende filialen opgericht in Italië, Spanje, Frankrijk en Portugal van waaruit het bedrijf de ontwikkeling van zijn activiteiten op het gebied van elektrohuishoudelijke apparaten met betrekking tot het comfort van woningen, zoals airconditioners, ontvochtigers en luchtzuiveraars, aanzienlijk wil verhogen, terwijl het zijn aanwezigheid en uitbreiding in Zibro petroleumkachels “made by Toyotomi” consolideert.

  • Hoofdkantoor en fabriek: Nagoya, Aichi Prefectuur, Japan, opgericht in 1949 als leverancier van auto-onderdelen voor de Toyota Group
  • Tweede fabriek: Nukata, Aichi Prefectuur, Japan, opgericht in 1976
  • 9 andere bedrijven binnen de groep, gerelateerd aan auto’s, warmtebehandeling, verwerking van plastic onderdelen, recycling en de productie en marketing van stalen meubelen en pelletkachels
  • 2 overzeese dochterondernemingen, Toyotomi U.S.A., Inc. en Toyotomi Europe Sales B.V.
  • Jaarlijkse omzet: 99 miljard Yen, kapitalisatie: 44,0 miljard Yen
  • Totaal aantal werknemers: meer dan 2.000 personen
  • Behaalde ISO 9002 certificering in 1992, ISO 14001 certificering in 1999 en ISO 9001 certificering in 2003
  • Voldoet aan vele lokale en overzeese veiligheidsnormen over de hele wereld, CCC – ETL – GS – JIS – JET – JHIA – NF – SICAL – UL

Geschiedenis

1949

De heer Kazuharu Nakamura richt zijn bedrijf Toyotomi Kogyo Co, Ltd op, waar hij begint met het persen van stalen carrosseriedelen voor Toyota, mogelijk gemaakt door de iconische en voormalige president van Toyota Motor Corporation, de heer Taizo Ishida.

De naam Toyotomi is afgeleid van de woorden Toyota en Tomi, wat “Loyaal aan Toyota” betekent in het Japans en wat de dankbaarheid van de heer Nakamura tegenover Toyota onderstreept, hoe zij hem steunden in de beginjaren om zijn eigen bedrijf op te starten.

Tegelijkertijd verwijst Toyotomi naar de beroemde generaal Toyotomi Hideyoshi (1536-1598), toevallig werd de heer Nakamura geboren in dezelfde stad en op dezelfde dag als deze illustere persoon in de Japanse geschiedenis.

1952

Kort daarna, toen Toyota Motors zich in een slechte financiële situatie bevond en failliet dreigde te gaan, besloot de heer Nakamura te diversifiëren door onder zijn eigen merknaam Toyotomi een kerosine kooktoestel en kachel te ontwikkelen, die in Japan werd gedistribueerd via hun eigen verkoopkanaal.

Dit was het begin van een zeer succesvol bedrijf in de ontwikkeling en productie van producten met kerosine als belangrijkste energiebron, naast de staalpersactiviteiten voor Toyota Motors Co.

1958 – 1969

Toyotomi wordt de eerste fabrikant van petroleumkachels met infraroodglasbrander, bekroond door de Minister van Internationale Handel en Industrie (MITI) voor uitmuntende prestaties op het gebied van industriële standaardisatie en kwaliteitscontrole.

Tijdens deze periode werden verschillende fabrieken in Japan voltooid, elk JIS-goedgekeurd voor de productie van verschillende soorten petroleumkachels, zoals met lont gevoede, zwaartekracht gevoede of pot-type kachels),

Toyotomi bleef betrouwbaardere, efficiëntere en veiligere producten ontwikkelen, wat resulteerde in de lancering van ’s werelds eerste Double Clean-kachel, een nieuw concept branderschoorsteen die de uitlaatgassen opnieuw verbrandt in een bovenste verbrandingskamer.

Deze uitvinding zorgde ervoor dat Toyotomi de eerste Japanse fabrikant werd die de Consumer Product Development Award ontving van de Amerikaanse nationale veiligheidsraad.

1970

Na verschillende jaren enkel mechanische producten te hebben geproduceerd, begon Toyotomi met de productie van elektrische apparaten zoals kerosine ventilatorkachels, elektrische kachel, keramische ventilatorkachels, maar ook elektrische grasmaaiers.

1971 – 1992

Tijdens deze periode breidt het aantal bedrijven binnen de Toyotomi Group zich snel uit binnen Japan maar ook wereldwijd.

De automobielactiviteiten worden Toyotomi Kiko, met fabrieken in Japan, de Verenigde Staten, Frankrijk en Thailand.

De kerosine toestellen activiteiten worden beheerd door Toyotomi Co., Ltd. met overzeese kantoren in de Verenigde Staten en Nederland.

Op hetzelfde moment begint Toyotomi met een grote en zeer succesvolle export van hun petroleumkachels, wat vanaf 1992 resulteert in een distributie naar meer dan 100 landen wereldwijd.

1993

Hoewel reeds aanwezig in de airconditioning business op de binnenlandse markt vanaf 1988, zet de ontwikkeling en productie in 1993 van de draagbare airconditioner model TID-1800 Toyotomi op de kaart als een gerenommeerde Japanse fabrikant van airconditioning producten. Het uitgesproken compacte design en de rustige werking dankzij de introductie van de roterende compressor, garanderen een uniek product dat over de hele wereld wordt verkocht en nadien nog vele malen werd gekopieerd.

1994 – 2018

Toyotomi blijft in deze periode een breed gamma van airconditioning producten ontwikkelen, van de hoogste standaard die een perfecte, efficiënte en milieuvriendelijke verwarming en koeling van de lucht garanderen. De geavanceerde invertertechnologie die in de Toyotomi airconditioningsystemen wordt gebruikt, voldoet aan de hoogste eisen van energiebesparing en garandeert hoge prestaties met een laag energieverbruik.

2019

Toyotomi Co., Ltd. opgericht in Nagoya – Japan in 1949, viert zijn 70ste verjaardag. Het bedrijf heeft nu een marktaandeel van 46% van de petroleumkachels in Japan en de rest van de wereld, met in totaal meer dan 65 miljoen verkochte exemplaren.

2020

De Toyotomi Groep produceert een breed scala aan producten, waaronder auto-onderdelen voor Toyota Motor Company, kantoormeubilair, kerosine kachels, pelletkachels en ontwikkelt een breed scala aan OEM-gebouwde airconditioning- en warmtepompsystemen.

Voor de tevredenheid van hun klanten wereldwijd, is Toyotomi altijd de kwaliteit van hun producten blijven verbeteren en in de nabije toekomst wordt er hard gewerkt om bestaande producten aan te passen of nieuwe producten te ontwikkelen in lijn met Toyotomi’s visie op duurzame energie.

Onze vestigingen

Hoofdkantoor & fabriek Japan:

TOYOTOMI CO., LTD.
5-17, Momozono-Cho, Mizuho–Ku,
Nagoya, 467-0855
JAPAN
E-mail: ftd@toyotomi.jp
www.toyotomi.jp

Buitenlandse dochterondernemingen:

Nederland

TOYOTOMI EUROPE SALES B.V.
BINNENVELD 11
5462 GK Veghel
NEDERLAND
E-mail: info@toyotomi.eu
www.toyotomi.eu

Italië

TOYOTOMI EUROPE SALES ITALY S.R.L.
Registered office: Via Lazzaretto, 19 – 20124 Milano (MI)
Administrative office: Via T. Edison, 11
20875 Burago di Molgora (MB)
ITALIË
E-mail: info.zibro@toyotomi.it
www.toyotomi.it

Italië

TOYOTOMI ITALIA S.R.L.
Commercial Air Conditioning products
Administrative office: Via T. Edison, 11
20875 Burago di Molgora (MB)
ITALIË
E-mail: info@toyotomi.it
www.toyotomi.it

Frankrijk

TOYOTOMI FRANCE SAS
Z.A. de la Voûte – Rue de la Voûte
76650 Petit Couronne
FRANKRIJK
E-mail: admin@toyotomi.eu
www.toyotomi.eu

Spanje

TOYOTOMI EUROPE SALES SPAIN S.A.
Calle Trigo, 9 Bajo 2
28914 Leganés (Madrid)
SPANJE
E-mail: comercial@toyotomi.es
www.toyotomi.es

Portugal

TOYOTOMI PORTUGAL L.D.A.
Commercial Air Conditioning products
Av. Marechal Craveiro Lopes n˚8 B-3
1700 – 284 Lisboa, Portugal
PORTUGAL
E-mail: m.silva@toyotomi.eu
www.toyotomi.pt

Onze agenten:

België

ELTRA N.V./S.A.
Pachtgoedstraat 2
9140 Temse
BELGIË
E-mail: info@eltra.be
www.eltra.be

Denemarken

ALASKA A/S
Løkkebyvej 12
5953 Tranekær
DENEMARKEN
E-mail: alaska@alaska.dk
www.zibro.alaska.dk

Frankrijk

SCHNEIDER CONSUMER GROUP
Immeuble Spaak – 12 rue Jules Ferry
93110 Rosny-sous-Bois
FRANKRIJK
E-mail: zibro.contact@schneiderconsumer.com
www.schneiderconsumergroup.com

Georgië (Kaukasus)

Qlimondo International LLC
Commercial Air Conditioning products
10621 Tbilisi
GEORGIË
E-mail: info@toyotomi.ge
www.toyotomi.ge

Duitsland

Heinemann Vertriebs GmbH
Ofenshop
An der Flottbek 11
22607 Hamburg
DUITSLAND
E-mail: info@toyotomi-shop.de
www.zibro-ofenshop.de

Duitsland

Inok Air Solutions GmbH
Commercial Air Conditioning products
Siemensring 44 P
47877 Willich
DUITSLAND
E-mail: info@inok.eu
www.inok.eu

Ierland

JH McLoughlin & Co Ltd
Ballymany
Newbridge, Co Kildare
IERLAND
E-mail:
www.mcloil.com

Litouwen

UAB “Naujoji šiluma”
Savanorių pr. 159A
LT-03150 Vilnius
LITOUWEN
E-mail: dainius@katilas.lt
www.katilas.lt

Malta

Clima 755
Commercial Air Conditioning products
18 Guzeppi Licari Street
Birkirkara, BKR 2921
MALTA
E-mail: info@clima755.com
www.clima755.com

Portugal

Divercol – Indústrias Químicas,Lda.
Zona Industrial de Lordelo Apt. 100
4584-908 LORDELO PRD
PORTUGAL
E-mail: divercol@divercol.pt
www.divercol.pt

Nederland

GVG Oliehandel B.V.
De Vlotkampweg 77
6545 AE Nijmegen
NEDERLAND
E-mail: info@gvgoliehandel.nl
www.firelux.nl

Verenigd Koninkrijk

Ecor Pro Ltd
PO Box 778
NE27 0BJ Newcastle upon Tyne
VERENIGD KONINKRIJK
E-mail: info@ecorproducts.com
www.ecor-pro.com